dimarts, 9 d’octubre del 2012

PER COMENÇAR...

 

L’Odissea

Breu resum

A l'Odissea es narren les aventures que viu Ulisses –conegut com a Odisseu a Grècia– navegant per la Mediterrània. Grans tempestes assoten la seva nau perquè el déu del mar, Posidó, no l’estima gens. No obstant això, el protegeix la deessa de la saviesa, Atena. Mentrestant, a la seva terra, l’illa d’Ítaca, l’esperen la seva fidel esposa, Penèlope, i el seu fill Telèmac, que anirà a la recerca de notícies seves. Però també s’han instal·lat a Ítaca els odiosos pretendents de Penèlope, que volen convèncer-la que el seu marit ha mort i que es passen el dia al palau de l’heroi menjant i bevent.
Tot i que no se sap amb certesa, sembla que cap al segle VIII abans de Crist un joglar grec anomenat Homer –del qual es diu que era cec – va compondre aquesta història, l’Odissea, que explica les aventures que va viure Ulisses des que se’n va anar de Troia –acabada la guerra– fins que va arribar, vint anys després, a la seva pàtria, Ítaca.
L’Odissea és un poema meravellós, que va ser compost fa molts, moltíssims anys: gairebé tres mil! L’Odissea està escrita en grec, en 12.110 versos.

3 comentaris:

 1. Soc na Paulina i m'ha encantat la presentació dels nins i nines de 4tB i també he apres que abans les sirenes eren lletges i mig ocell

  ResponElimina
 2. Soc en Javi. De 6éb
  Jo pensaba que totes les sirenes en mitat peix i mitat dona!!!

  Adeu!

  ResponElimina
 3. Hola soc en diego de 6ºB m' ha agradat la vostra explicacio molt per que me ha quedat molt clar tot heu fet que hagui estat mes facil per noltros

  ResponElimina